LOCTITE - Podmazivanje i zaštita

Podmazivanje i zaštita

Tipični primjeri uporabe industrijskih maziva uključuju rastezanje kod obrade metala, oblikovanje metala i ležajeve.

Industrijska maziva za navojne spojeve

Kako bi se spriječilo zaribavanje kod navojnih spojeva, anti-seize proizvodi izrađeni od žitkog, lipidnog materijala koriste se kao maziva u industriji. Širok asortiman proizvoda Loctite uključuje višenamjenska rješenja kao i industrijska maziva za posebne zahtjeve poput otpornosti na vodu ili primjerenosti za uporabu u sustavima za obradu hrane. Svi proizvodi imaju izvrsna svojstva lijepljenja i pružaju pouzdanu, dugotrajnu zaštitu.

Loctite također nudi industrijska maziva koja su odobrena za korištenje u sustavima za obradu hrane, kao i posebne proizvode za održavanje plastičnih i gumenih dijelova.

Industrijska maziva smanjuju trenje među dijelovima. Obično se koriste sa strojnim alatima ili krajnjim proizvodima kako bi se spriječio kontakt među korištenim metalima. Svaki metal ima posebne zahtjeve.


Anti-Seize

Anti-Seize proizvodi Loctite pružaju zaštitu u agresivnim uvjetima i uvjetima rada poput ekstremnih temperatura i napada korozije. Sprečavaju trošenje i galvansku koroziju. Također se mogu koristiti kao maziva za pripremu nove opreme.

Suhi mazivi film i ulja

Suhi mazivi film Loctite baziran na MoS2 i politetrafluoroetilenu (PTFE) smanjuje trenje, sprečava zaribavanje, osigurava zaštitu od korozije i poboljšava učinak ulja i masti. Ulja za podmazivanje Loctite oblikovana su za pokretne dijelova opreme od velikih postrojenja do minijaturnih strojeva. Protočnost i prianjanje na površinu osiguravaju dobro podmazivanje pri visokim i niskim brzinama unutar određenog raspona temperature.

Masti za podmazivanje

Masti za podmazivanje Loctite oblikovane su tako da omogućuju sljedeće prednosti:

  • Zaštita od trenja  
  • Smanjenje trošenja
  • Sprečavanje pregrijavanja

Pažljivo uravnotežene formule i visokokvalitetni sastojci pomažu mazivima Loctite da ispune zahtjeve kod cijelog niza primjena. Za posebne zahtjeve, masti Loctite izrađene su od ulja na mineralnoj ili sintetetičkoj bazi kombiniranih sa sredstvom za zgušnjavanje, npr. litijevim sapunom ili anorganskim materijalom poput silika gela. Masti Loctite štite od korozije i podnose ekstremne pritiske.