SIKA - INDUSTRIJA

PROIZVODI SIKA DIVIZIJE INDUSTRIJA

Sika-ina poslovna jedinica "Industrija" razvija ljepila, brtvila, sustave i proizvode za prigušenje buke i vibracije te sustave ojačanja konstrukcija za auto industriju, nautiku, za proizvodnju autobusa, prikolica i poluprikolica te tračnih vozila. Sika "Industrija" je također partner mnogim proizvođačima sendvič panela, staklarima, proizvođačima lopatica vjetroelektrana te proizvođačima bijele tehnike.
Sika divizija "Industrija" je danas jedna od najvećih svjetskih dobavljača ljepila, brtvila, sustava za prigušenje buke i vibracija te sustava ojačanja.

PROIZVODI I RJEŠENJA

PROIZVODNJA UREĐAJA I OPREME

Kao svjetski lider u rješenjima za lijepljenje, brtvljenje, ojačanja konstrukcija te rješenjima za prigušenje zvuka i vibracija Sika je kompetentan partner za razgovor o novoj generaciji sustava koja će Vašim proizvodima omogućiti bolje performanse. Mi možemo za Vas odabrati optimalne sustave i proizvode iz našeg širokog portfelja i pomoći Vam u odabiru najboljeg rješenja za optimizaciju vaše proizvodnje. Naš je cilj pojednostavniti Vaš proces proizvodnje i smanjiti broj proizvodnih koraka sa ciljem smanjenja troškova proizvodnje, a u isto vrijeme povećati kvalitetu i osigurati vam inovativna rješenja. Mi smo prepoznali da imati proizvod nije dovoljno i zato smo sretni kad Vam možemo pomoći u sljedećem:

  • Izboru proizvoda za ojačanja, te proizvoda za prigušenje zvuka i vibracija
  • Testiranju prionjivosti i izdržljivosti prema svjetskim industrijskim standardima
  • Testiranju prema Vašim specifičnim zahtjevima
  • Alatima za proizvodnju i automatizaciji zahvaljujući našem timu inženjera koji bliskosurađuju sa vodećim svjetskim proizvođačima strojeva diljem svijeta

Sika podržava i proizvodnju bijele tehnike.

IZMJENA AUTO STAKALA I POPRAVAK AUTOMOBILA

Sika je tržišni lider u zamjeni auto stakala i naš uspjeh u tom segmentu se temelji na našoj sposobnost da našim partnerima osiguramo tri vrijedna servisa.
Kao prvo mi možemo našim partnerima osigurati najnižu cijenu po zamjeni auto stakla u slučajevima kad je sigurnost i pouzdanost na prvom mjestu. Kao drugo, Sika uvijek nudi pouzdanu tehničku pomoć . Kao treće, naši marketinški programi pomažu našim partnerima da i oni ostvaruju rast.
Inovativnost u kombinaciji sa dokazanom sigurnošću, pouzdanosti i jednostavnom primjenom naših proizvoda nameće Sika-u kao prvi izbor velikom broju servisa koji se bave zamjenom auto stakala. Sva naša ljepila za lijepljenje auto stakala su prošla „crash test“ i prolaze rigorozna testiranja prije puštanja u promet. (npr. FMVSS 212/208). Sika-ina rješenja su dokazana kroz dugi niz godina i milijune uspješno izvedenih zamjena auto stakala.

Sika je razvila i cijeli program za upotrebu kod popravaka karoserije automobila. Kao što su proizvodi za zaštitu i brtvljenje te proizvodi za smanjivanje buke i vibracija.


GRAĐEVINSKI ELEMENTI
Sika je već skoro cijelo jedno stoljeće svjetski lider u lijepljenju, brtvljenju, prigušenju zvuka i vibracija te rješenjima za ojačanja konstrukcija na gradilištima diljem svijeta, ali i u industriji. U našoj diviziji Industrija razvili smo niz tehnologija i proizvoda koja omogućavaju našim partnerima da proizvode brže, smanje troškove proizvodnje, uvode nove inovativne proizvode te poboljšaju svoje proizvode. Odabir odgovarajućeg ljepila da zadovolji sve tražene specifikacije je od presudne važnosti, ali i jedan od servisa koje mi nudimo jer smo shvatili da su naša ljepila i brtvila samo dio kompletnog rješenja.


KOMERCIJALNA VOZILA
Sika nudi prilagođena rješenja za komercijalna vozila bazirana na našim tehnologijama u kojima je Sika svjetski lider kao što su lijepljenje, brtvljenje, prigušenje zvuka i vibracija te ojačanja konstrukcija. U suradnji sa našim partnerima mi razvijamo nove sustave za inovativni dizajn sa ciljem poboljšanja kvalitete, reduciranja troškova i postizanja viših estetskih standarda.


NAUTIKA
Elastična ljepila i brtvila koje je Sika razvila specijalno za nautiku nude izvanredne performanse upravo tamo gdje je i kad je potrebno. Široki proizvodni asortiman pokriva sva lijepljenja, brtvljenja, niveliranja fiksiranja te održavanje paluba. Nadalje sika nudi kompletan asortiman proizvoda za postavljanje paluba, za prigušenje zvuka i vibracija i vatrootpornih ljepila i brtvila. Sika sustavi se danas upotrebljavaju na plovilima svih veličina i oblika. Od malih čamaca preko luksuznih jahti do najvećih „kruzera“ i tankera.


OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE
Sika uspješno opskrbljuje industriju obnovljivih izvora energije već 15 godina. Sika može isporučiti rješenja i proizvode koji će trajati desetljećima u izrazito teškim vremenskim i klimatskim uvjetima. Naš tim stručnjaka može za Vas odabrati najbolje rješenje iz našeg standardnog proizvodnog programa ili može za Vas dizajnirati rješenje koje potpuno odgovara vašim zahtjevima.
Sika može ponuditi proizvode i rješenja za izgradnju Vjetroelektrana od temelja pa sve do zaštite lopatica turbine. Zahvaljujući godinama iskustva koje Sika ima u lijepljenju stakla naša ljepila i brtvila se koriste i u proizvodnji solarnih panela i prošla su sva testiranja i dokazana su i u toj primjeni. 


SPECIJALNA VOZILA I KONTEJNERI
Proizvodnja i prerada specijalnih vozila je posebno pogodna za korištenje Sika sistema ljepila i brtvila. Isprobana i testirana u automobilima, autobusima i komercijalnim vozilima koji su proizvedeni tijekom godina Sika ljepila i brtvila se sad sve više upotrebljavaju i u proizvodnji vozila za specijalnih vozila. Također se naši sustavi koriste i pri proizvodnji kontejnera.


OPREMA I ALATI
Sika u ponudi ima niz alata za ugradnju naših ljepila i brtvila


UGRADNJA PROZORA - ASORTIMAN SIKA PROIZVODA

Zbog sve strožih ekoloških zakona, kao i stalno rastućih cijena energenata, izolacija građevine postaje sve više ključni element održivog građenja.

Bolja toplinska izolacija i poboljšanja u dizajnu prozora, doprinose značajnijem smanjenju utroška energije i troškova u cjelini.

Što se tiče samih prozora, aktualne tehnologije proizvodnje izo-stakla kao trostruko izo-staklo, staklo punjeno plinom ili Low-E premazi na staklu, omogućuju postizanje visokih standarda u pogledu toplinske izolacije.

Također, udio prozora kod izgradnje novih zgrada u stalnom je porastu.
Sve zajedno dovodi do činjenice da prozori moraju biti pravilno instalirani, jer je besmisleno imati fasadu i prozore sa iznimnom toplinskom izolacijom, ako brtvljenje prozora nije riješeno na adekvatan način i dolazi do nepredviđenih gubitaka energije!

Stoga, samo pravilno ugrađen prozor može biti važan čimbenik u cjelokupnoj izolaciji građevine!

U tom pogledu, Sika surađuje s proizvođačima stakla, proizvođačima prozora, projektantima, izvođačima, članica je mnogih udruga za zelenu gradnju, te promiče nove tehnologije.

Sika je danas u mogućnosti ponuditi kompletan asortiman proizvoda za pravilnu ugradnju prozora što podrazumijeva dugotrajno brtvljenje, adekvatna svojstva propuštanja kondenzirane vlage i hidroizolaciju, te zaštitu od buke:

  1. SikaMembran® trake – paropropusne i paronepropusne hidroizolacijske trake za perimetarsko brtvljenje oko prozora s vanjske i unutarnje strane
  2. Sika® ExpansionTapes – ekspandirajuće trake za ispunjavanje prostora između okvira prozora i same građevine. Služe za brtvljenje, izolaciju i prigušenje buke.

MEMBRANE

Membrane se koriste kako bi zadržale vlagu iz zraka podalje od izolacije, te za brtvljenje građevine.
Naime, činjenica je da se u jednom kućanstvu s 4 osobe,vrlo lako može proizvesti i do 10-tak litara vode dnevno koja se zadržava u sobnom zraku. Taj značajan udio vlage ne smije nekontrolirano prodirati u građevinske elemente, jer može prouzročiti različita oštećenja.
Osnovno pravilo kaže da membrana ugrađena na topliju stranu prozora mora biti jače „zatvorena“ = veće Sd-vrijednosti ili barem da bude iste vrijednosti ekvivalentne membrane na hladnijoj strani prozora (npr. umjerena klimatska zona: toplo = unutra, hladno = vani) kako bi se osiguralo da vlažan zrak bude blokiran s toplije strane.
U slučaju da membrana nije ugrađena ili da je ugrađena „pogrešna“ membrana (unutra „otvorena“, a vani „zatvorena“ membrana), vlažan zraka prolazi kroz strukturu zida i tamo se zadržava i kondenzira.
Kondenzirana voda smanjiti će toplinsku vrijednost izolacije i prouzročiti oštećenja na zidu. Posebni naglasak je na kontroliranu drenažu kondenzirane vode iz unutrašnjosti objekta u okoliš.

EKSPANDIRAJUĆE TRAKE

Ekspandirajuće trake koriste se za popunjavanje praznine između prozorskog okvira i okolnih građevinskih elemenata. U isto vrijeme služe za brtvljenje, izolaciju i prigušenje buke. U ponudi su tri različita tipa ekspandirajućih traka.
STAKLENE OGRADE, STOLARIJA I IZO STAKLA

POSTAVLJANJE STAKLENIH OGRADA

Staklene stijene i ograde moguće je postaviti bez primjene mehaničkih učvršćenja ili mortova, čime se dobije na estetici, kao i lakšoj i tanjoj konstrukciji.
U spomenutu svrhu, Sika nudi dva samoizravnavajuća 2-komponentna materijala (SikaGlaze® GG-735 i Icosit® KC-340/7) kojima je moguće sigurno učvrstiti staklo u metalne U-vodilice izrađene od eloksiranog aluminija, galvaniziranog čelika, inox-a ili pak direktno u odgovarajući utor u betonu.


SIKA® MULTISEAL-BT

Vrlo uspješna i dobro poznata samoljepljiva traka za brtvljenje Sika® Multiseal upotpunjena je novim tipom trake u svom proizvodnom asortimanu.

Radi se o samoljepljivoj brtvenoj traci pod nazivom Sika® Multiseal-BT koja je sastoji od ljepila na bazi butila, a kaširana je i zaštićena aluminijskom folijom u prirodnoj boji.

Sika® Multiseal-BT može se koristiti za različite operacije brtvljenja i zaštite od prodora vode u građevinarstvu i industriji kao npr. kod krovnih ploča, kontinuiranih fasada, žljebova, dimnjaka, svjetlarnika, cijevi klimatizacije, kamp kućica i kampera, uredskih kontejnera, itd.

NOVI SIKASIL® PROIZVODI

Današnja moderna arhitektura je lagana, prozračna i održiva.
Zahtijeva filigranski obrađene okvire od lagane aluminijske konstrukcije s velikim ostakljenjima što omogućava više svjetla u unutrašnjosti i veći doprinos u akumuliranju sunčeve energije.
Ujedno, jedinice izolacijskog stakla punjene argonom moraju biti postojane preko 30 godina što podrazumijeva da je gubitak plina 0,5% godišnje, te da nakon spomenutog perioda vremena, unutar stakla ima još 80% argona, a koeficijent provodljivosti topline Ug bude ispod 0,1 W/m2K.

Iz tog razloga, Sika je razvila dva inovativna proizvoda u svom asortimanu visokoučinkovitih inženjerskih silikona koji se koriste na području staklenih fasada, a čija mehanička čvrstoća nadilazi sve postojeće 2-komponentne silikone za strukturalno lijepljenja stakla na metalne okvire, kao i 2-komponentne silikone za proizvodnju izolacijskog stakla.
Sukladno najnovijem ETA odobrenju od studenog 2011. godine, Sikasil® IG-25 HM Plus (silikon za izo-stakla) testiran je s 0,19 N/mm2, dok je Sikasil® SG-550 (strukturalno ljepilo) postigao čak 0,20 N/mm2 što je dosada bilo neostvarivo, dok je istodobno istezanje do puknuća, gotovo 90% !